Наступ з боку Білорусі може відбутись наприкінці 2023 року - ISW

Наступ з боку Білорусі може відбутись наприкінці 2023 року. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Високопосадовці Кремля продовжують проводити зустрічі на високому рівні з білоруським національним керівництвом, що може створити умови для російського нападу на Україну з Білорусі, хоча не обов’язково і не в найближчі тижні", - йдеться у повідомленні.

За оцінкою аналітиків, найбільш небезпечний сценарій дій нового нападу РФ на Україну з території Білорусі на початку 2023 року видається менш імовірним з огляду на поточну військову активність РФ в Білорусі.

"Новий "найнебезпечніший сценарій дій нападу" з Білорусі наприкінці 2023 року видається більш імовірним", - пише ISW.

Російські війська, які наразі дислокуються в Білорусі, проходять навчальну ротацію та передислокуються для боротьби на сході України.

Експерти зазначають, що немає спостережених ознак того, що російські війська в Білорусі мають командні та контрольні структури, необхідні для нападу на Україну взимку або навесні 2023 року.

"Здається більш імовірним, що російські сили можуть встановити умови для нового "найнебезпечнішого сценарію дій" щодо нападу на Україну з боку Білорусі наприкінці 2023 року, враховуючи нещодавні повідомлення української розвідки про те, що Росія та Білорусь планують провести масштабні навчання (Захід 2023 та Союзний щит 2023), ймовірно, у вересні 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у США поки що не бачать готовності армії Білорусі підтримати рашистів у війні проти України.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті