Запасів військової техніки у Росії ще приблизно на три роки ведення війни – дослідження

Хоча Росія за час повномасштабного вторгнення в Україну втратила понад 2900 танків, у неї на складах ще багато бронетехніки для використання впродовж кількох років, ідеться в щорічному звіті британського Міжнародного інституту стратегічних досліджень Military Balance - пише "Радіо Свобода".

«Запаси обладнання, що зберігається в Росії, означають, що Москва потенційно може витримати ще близько трьох років важких втрат і поповнювати потреби із запасів, незалежно від її здатності виробляти нове обладнання», – зазначено у звіті.

У ньому вказано, що в Росії на озброєнні 1750 основних бойових танків – від застарілих Т-55 до сучасних Т-80 і Т-90, ще 4 000 перебувають на зберіганні. Також аналітики наголосили, що Україна теж зазнала великих втрат. Хоча західні поповнення дозволили Україні підтримувати розмір своїх запасів, аналітики пишуть про «відчуття глухого кута в боях, яке зростає». Втім, у звіті підкреслили, що Збройні сили України показали здатність стримувати російські війська.

«Другий рік бойових дій після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року показав незмінну здатність Збройних сил України вести війну з агресором на суші, на морі та в повітрі», – йдеться у дослідженні.

Попри те, що минулий рік також став викликом для українського контрнаступу, в Росії наразі немає потенціалу для інтенсифікації бойових дій, вважають аналітики.

«Стабільно високий рівень втрат призвели до того, що чисельність більшості підрозділів була нижчою за штатну. Нестача офіцерів на заміну і обмежений час на підготовку, відведений для нещодавно мобілізованого особового складу, суттєво знизили боєздатність багатьох підрозділів», – наголошують у звіті.

Нагадаємо, що Military Balance – щорічне видання Міжнародного інституту стратегічних досліджень (Лондон), що містить оцінку військової спроможності та оборонного комплексу 171 країни світу.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті