Кадиров намагається використати топ-бійців UFC з метою своєї пропаганди – NYT

Самопроголошений голова окупованої Чечні Рамзан Кадиров продовжує використовувати спортсменів UFC з метою пропаганди всупереч санкціям. Про це 13 грудня повідомляє The New York Times.

"Хоча UFC як компанія неодноразово заявляла, що її бізнес не має жодного відношення до Кадирова і що вона дотримується всіх законів, чиновники в Сполучених Штатах кажуть, що їм відомо про очевидні зв'язки між спортсменами UFC і Кадировим", - повідомляють журналісти.

Як приклад наводиться візит трьох колишніх чемпіонів змішаних єдиноборств на полігон "Російського університету спецназу" до Гудермеса. Центр використовується для підготовки росіян перед відправкою до України. Йдеться про Камару Усмана, Генрі Сехудо і Джастіна Гейджі. За поки що не підтвердженими даними, вони також відвідали день народження одного з синів Кадирова.

Також, незважаючи на санкції проти Кадирова та його підприємств, в UFC продовжують виступати бійці клубу єдиноборств "Ахмат", яким володіє саме чеченський диктатор. Як приклад, наводиться турнір UFC-282, на якому головною подією став бій за участю дагестанського бійця Магомеда Анкалаєва, якого спонсорує "Ахмат". До речі, цей бій закінчився рідкісною роздільною нічиєю.

Представник Держдепартаменту США, знайомий із розслідуванням ділових операцій Кадирова, повідомив журналістам, що Держдеп поінформований про зв'язки Кадирова з чеченськими бійцями UFC. Зазначається, що у бійців, яких найбільше пов'язують із Кадировим, можуть виникнути проблеми із в'їздом до США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рашисти вивозять дітей із окупованої Луганщини до Чечні "для перевиховання".

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті