Байден заявив, що не спрощуватиме Україні шлях до НАТО

Президент США Джо Байден заявив, що не має наміру спрощувати вимоги для України на шляху до членства в НАТО. Про це повідомляє "Еспрессо" з посиланням на CNN.

У відповідь на запитання журналістів про можливе зняття бар'єрів для вступу України до НАТО, президент США Джо Байден категорично відповів "Ні. Тому що вони повинні відповідати єдиним стандартам. Тому я не збираюся робити це".

"Я думаю, що вони зробили все, щоб продемонструвати здатність до військової координації, але є ціла проблема: чи безпечна їхня система? Чи не корумпована вона? Чи відповідає вона усім стандартам, яким відповідає кожна країна НАТО? Я думаю, що буде. Я думаю, що можна це зробити. Але це не буде автоматично", - зазначив Байден.

Нагадаємо, Сейм Польщі підтримав вступ України до НАТО

Як повідомлялося, Столтенберг пообіцяв консенсус щодо руху України до НАТО на Вільнюському саміті. 

 

Статті

Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Всі статті