У Кремлі заявили, що не може бути мирного плану, поки Україна не визнає окупацію чотирьох своїх областей

У Кремлі заявили, що не може бути мирного плану, поки Україна не визнає окупацію чотирьох своїх областей. Про небажання РФ дотримуватись міжнародного права в частині суверенітету України заявив прес-секретар президента країни-агресора Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання журналістів.

"Поки що немає жодного мирного плану України. Не може існувати мирного плану України, який не враховує сьогоднішніх реалій з російською територією, з входженням до складу Росії 4-х регіонів. Жодний план, який не враховує ці реалії, не може претендувати на те, щоб бути мирним", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, світова спільнота не визнає російської анексії Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. У березні Міжнародний суд ООН не знайшов виправдання початку російської агресії проти України і наказав кремлю негайно припинити вторгнення. Рішення Міжнародного суду обов'язково до виконання, однак РФ грубо зневажає всі міжнародні норми та принципи мирного існування. Москва цинічно заявила, що не має наміру виконувати рішення Міжнародного суду ООН.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті