МЗС РФ незадоволен, що Туреччина підтримала план припинення війни в Україні, запропонований Зеленським

МЗС РФ незадоволен, що Туреччина підтримала план припинення війни в Україні, запропонований Зеленським. Позицію зовнішньополітичного відомства країни-агресора висловила речник МЗС Марія Захарова, – пишуть російські ЗМІ.

Вона зазначила, що Росія вже неодноразово відкидала пропозиції щодо припинення війни на умовах України.

"Нам добре відома оцінка Туреччини так званого мирного плану Зеленського. Ми не можемо з ним погодитися. Підтримка Анкарою цієї витівки київського режиму навряд чи сприятиме пошуку оптимальних шляхів досягнення миру в Україні", - сказала вона.

Як повідомлялося раніше, глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу 10 січня заявив, що його країна підтримує план Зеленського. Цей план припинення війни складається з 10 пунктів і включає, зокрема, відновлення територіальної цілісності України в межах 1991 року, звільнення всіх військовополонених, виведення російських військ та повне припинення бойових дій. Країна-агресор, у свою чергу, вимагає повної капітуляції України, включаючи визнання окупованих Запорізької, Донецької, Луганської та Херсонської областей частиною РФ.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті