У Мінфіні закликали внести росію до "чорного списку" FATF за підрив світової фінансової безпеки

Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей FATF має виключити росію з організації та внести її до чорного списку. Про це 8 лютого повідомляє прес-служба Мінфіну із посиланням на заяву міністра Сергія Марченка.

"По закінченні холодної війни, держави створили системи глобального управління, щоб захистити ліберальні цінності, права людини, глобальну економіку. Проте подібні системи можуть повноцінно функціонувати лише тоді, коли учасники дотримуються правил. Агресивним вторгненням в Україну, токсичною підтримкою корупції та документованим фінансуванням тероризму шляху росія висміює заснований на правилах міжнародний порядок", - сказав міністр фінансів.

З такою заявою Марченко виступив під час онлайн-дискусії "Як протидіяти загрозам Росії глобальній фінансовій безпеці", яку організував аналітичний центр Atlantic Council. Також він зазначив, що РФ несе повну відповідальність за злочинні дії проти світової економічної системи.

Водночас численні розслідування довели причетність росії до відмивання грошей, у тому числі після введення проти неї санкцій з початком повномасштабної війни. Росія також надає підтримку або співпрацює з різними терористичними угрупованнями та державами.

"Це, мабуть, найефективніший інструмент для обмеження доступу терористів до світової економіки, оскільки він змушує всі держави застосовувати посилену перевірку до будь-яких транзакцій, пов'язаних із фінансовою системою юрисдикції, внесеною до чорного списку. Це значно підвищить вартість ведення бізнесу з росією та фактично позбавить шляхи на можливості фінансувати незаконну агресивну війну", - сказав міністр фінансів.

Нагадаємо, що із закликом внести росію до "чорного списку" FATF за фінансування тероризму в НБУ виступили ще восени.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті