Сунак і Шольц вирішили разом подумати, що робити із замороженими активами РФ

Британський прем'єр Ріші Сунак і канцлер ФРН Олаф Шольц мають намір продовжувати роботу над вивченням варіантів використання заморожених російських активів. Про це йдеться я спільній заяві обох лідерів за підсумками їхніх переговорів у Німеччині, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми віддані роботі разом і в рамках "Групи семи" (...) для вивчення варіантів, завдяки яким заморожені російські суверенні активи можуть бути використані для підтримки України відповідно до наших законодавчих систем і міжнародного права", - зазначено в заяві.

Сунак і Шольц також наголосили, що чинитимуть значний тиск для зниження доходів росії від енергоресурсів та інших сфер, а також посилюватимуть санкції та боротимуться з обходженням санкцій.

Нагадаємо, у Єврокомісії відмовляються передавати Україні 5 млрд євро прибутку від заморожених росактивів

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті