Шойгу набрехав, що війська РФ "впевнено утримують рубежі на лівому березі Дніпра". Його спростували російські "воєнкори"

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу на засіданні колегії відомства заявив, що російські війська "впевнено утримують рубежі на лівому березі Дніпра", а противник зазнає "колосальних втрат". Однак, ці слова спростували російські "воєнкори", - повідомляє The Insider.

Коментуючи заяви Шойгу, "воєнкор" Володимир Романов опублікував карту присутності ЗСУ на лівому березі Дніпра. Романов зазначає, що це тільки Кринки в Херсонській області, а є ще сусідні населені пункти, де також багато українських військових. 

Один із російських військових Телеграм-каналів опублікував коментарі щодо ситуації від російських солдатів, які перебувають на лівому березі поблизу населеного пункту Кринки.

Як розповідає один із військових РФ, зараз на місці складні погодні умови - дощ, мокрий сніг, вітер і бруд. Джерело каналу говорить про відсутність аеророзвідки з БПЛА, що дуже сильно уповільнює будь-яке пересування російських військ. За його словами, практично відсутня вогнева підтримка артилерії та мінометів і взаємодія із сусідніми підрозділами.

"Загалом картинка складається така, що в штаб подають неправильну картинку або загальмовану на кілька днів, через що планування виходить не зовсім вдалим", - нарікає російський військовий.

Ще один момент, на який він звертає увагу, - відсутність хоч якогось досвіду бойових дій у людей, яких надіслали як "підкріплення".

Ще один Телеграм-канал РФ публікує відео, записане, як заявляється, російським морпіхом із Кринок, за словами якого, обстановка на цьому напрямку сумна.

"Все х*єво. Набрали косих, кульгавих, контужених і відправили сюди. <...> Це е*аний сором", - констатує військовий РФ.

Як повідомлялося, у мережі опублікували відеозапис моменту прильоту української ракети по окупантах у Кумачовому.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті