Німеччина та Україна готуються укласти угоду про безпеку. Зеленський і Шольц провели телефонну розмову

Німеччина та Україна готуються укласти угоду про безпеку. Про це говорили в телефонній розмові у середу 24 січня канцлер ФРН Олаф Шольц і президент України Володимир Зеленський, - повідомляє Телеграм-канал "DW Главное".

За словами Шольца, наразі триває "інтенсивна підготовка" до укладення такої угоди, що може відбутися вже найближчим часом. Є "відчуття, що переговори близькі до завершальної фази", сказав Шольц.

Угода передбачає гарантії для України після закінчення війни з росією, уточнює Reuters. Раніше документ про гарантії безпеки для України підписали Лондон і Київ. Подібний двосторонній договір, що передбачає надання Україні допомоги в разі нового нападу на неї, також пообіцяв укласти президент Франції Емманюель Макрон.

Президент України Володимир Зеленський в офіційному Телеграм-каналі зазначив, що у розмові з Шольцем вони "окремо обговорили питання підготовки угоди між Україною та ФРН про безпекові гарантії та заходи двостороннього політичного діалогу у найближчій перспективі".

Зеленський також подякував Шольца за збільшення оборонної допомоги Україні на поточний рік до 8 млрд євро, а також нещодавнє рішення про передачу Україні шести гелікоптерів Sea King Mk41. 

"Докладно обговорили подальшу оборонну співпрацю, зокрема посилення української системи ППО, а також артилерії та бронетехніки. Приділили увагу питанням початку фактичного переговорного процесу щодо вступу України до ЄС. Відзначив важливу роль Німеччини в цьому та акцентував на необхідності подальшої підтримки України. Також обговорили питання забезпечення макрофінансової допомоги Україні з боку Євросоюзу", - повідомив Зеленський.

Як повідомлялося, Німеччина планує в 2024 році навчити не менше 10 тисяч солдатів ЗСУ, а також має намір постачати Україні танки та іншу техніку.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті