Німеччина передасть Україні 80 танків Leopard 1 і не тільки їх - Пісторіус

Німеччина планує в 2024 році навчити не менше 10 тисяч солдатів ЗСУ, а також має намір постачати Україні танки та іншу техніку. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, пише  УНІАН з посиланням на Tagesspiegel.

За його словами, головним пріоритетом німецької допомоги Україні залишаються системи ППО. Саме Берлін очолює коаліцію країн-партнерів, які займаються питаннями зміцнення протиповітряної оборони України. Зокрема Німеччина має намір цього року передати Україні додаткові зенітні комплекси IRIS-T і зенітні самохідки Gepard.

Пісторіус визнав, що Німеччині слід прискорити виробництво озброєнь, і Берлін готовий взяти на себе це завдання. "Ми покриваємо найнагальніші потреби України тут і зараз за допомогою зброї, матеріалів і навчання", - підкреслив Пісторіус.

Зокрема Міністр оборони ФРН обіцяє Україні додаткові поставки артилерії та артилерійських боєприпасів і понад 80 танків Leopard 1. Також Пісторіус обіцяє Україні поставки бронетранспортерів, інженерних танків, включаючи мостоукладчики, 450 захищених машин, систем розмінування, безпілотників, радарів і систем розвідки.

Як повідомлялося, Німеччина вперше передасть Україні авіаційну техніку. Йдеться про військові вертольоти Sea King mk 41 в кількості шести машин. Деякі німецькі оглядачі вже встигли розкритикувати цю обіцянку, зазначивши, що мова йде про старий мотлох, а не повноцінну бойову техніку.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті