Швейцарія не запрошувала Росію до участі у Глобальному саміті миру

Швейцарія не стала запрошувати Росію до участі у Саміті миру 15-16 червня, але залишається переконаною в тому, що РФ необхідно залучити до мирного процесу. Про це йдеться у відповіді Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії на запит ZN.UA.

"Росія на даному етапі не запрошена. Швейцарія завжди демонструвала відкритість до того, щоб запросити росію на цей саміт. Однак росія неодноразово заявляла, в тому числі публічно, що вона не зацікавлена в участі в цьому першому саміті. Саміт у Швейцарії має на меті ініціювати мирний процес. Швейцарія переконана, що росія має бути залучена до цього процесу", — йдеться у відповіді швейцарського МЗС.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав не мати надзвичайних очікувань від Глобального саміту миру у Швейцарії.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті