На Донеччині знешкоджено агентурну мережу ФСБ, яка збирала інформацію про місця дислокації ЗСУ

На Донеччині викрито "агентурну мережу" ФСБ РФ, яка передавала інформацію про місця дислокації особового складу та техніки ЗСУ. Про це у Телеграм повідомляє Офіс генпрокурора 24 жовтня. 

Як повідомляється, за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру двом громадянам України у державній зраді (ч. 2  ст. 111 КК України).

За даними слідства, у червні 2023 року співробітник ФСБ РФ завербував двох мешканців Донецької області для підривної діяльності в Україні.  Однією з них виявилась мешканка смт Курахівка, яка передавала дані представнику спецслужб через свого родича - військовослужбовця одного з армійських корпусів зс держави-агресора. 

У голосових повідомленнях вона розповідала про розміщення особового складу і техніки ЗСУ на території населеного пункту та в Покровському районі. 

Особливу увагу жінка приділяла інформації щодо розташування підприємств та інших споруд. Через деякий час майже по всім надісланим підозрюваною локаціям були «прильоти».

Ще одним «інформатором» став уродженець Республіки Таджикистан. Він напряму відправляв розвідувальні дані через Telegram співробітнику ФСБ РФ. 

У текстових повідомленнях чоловік надсилав інформацію про місця дислокації українських військових і техніки. За свою старанність «розвідник» отримував від ФСБ РФ грошову винагороду.

Наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. 

Досудове розслідування проводиться ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, викрито трьох агентів росії, які наводили ракети та авіабомби на житлові будинки Херсона. 

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті