Мінреінтеграції надало роз’яснення щодо оприлюдненої раніше інформації про кількість полонених українців

До оприлюдненого раніше числа у 4337 військовополонених українців входять як звільнені з полону особи, так і ті, що продовжують утримуватись у місцях несвободи. Про це заявило Мінреінтеграції 17 листопада.

"Інформуємо, що Комісією з питань встановлення факту позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України було встановлено факт позбавлення волі щодо 4337 осіб (763 цивільних та 3574 військових). З них 1953 – звільнених із полону осіб (як цивільних, так і військових)", зазначається у повідомленні.

У міністерстві додали, що до людей, щодо яких встановлено факт полону, також входять особи, які утримувались або продовжують утримуватись РФ чи окупаційною адміністрацією з 2014 року.

Мінреінтеграції наголосило, що Комісія не веде облік кількості осіб, які наразі фактично перебувають у полоні, а встановлює факт позбавлення особистої свободи за результатами розгляду заяв та наданих заявниками підтверджувальних документів і наданих підтверджень від ЦАР (Центрального агентства з розшуку) МКЧХ у Женеві. 

Зазначається, що Комісія може встановити такий факт лише у випадку надходження відповідного звернення від звільненого з полону або членів сім’ї полоненої особи. 

"Однак багато утримуваних у полоні осіб або члени їхніх родин не зверталися до Мінреінтеграції і як наслідок не встановлювали факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України", - зазначили у міністерстві.

Також Мінреінтеграції додало, що цифру у 4337 полонених не варто тлумачити як точну кількість осіб, яка на цей момент продовжує перебувати у неволі РФ.

Як повідомлялось раніше, уряд виділив ще 180 мільйонів гривень на виплати держдопомоги полоненим.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті