"Ідуть дуже важкі бої". Хазяїн ПВК "Вагнер" визнав, що Бахмут залишається українським, оточення ЗСУ немає

Бахмут Донецької області залишається під контролем ЗСУ. Цей факт змушений був визнати власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин у відповіді на запитання одного з російських ЗМІ.

"Не розумію, звідки береться це нісенітниця", - цитує Пригожина один із близьких до нього Телеграм-каналів.

"За всіма напрямками противник активізується, підтягує все нові та нові резерви. Щодня від 300 до 500 нових бійців підходять до Бахмута на всіх напрямках. Вогонь артилерії посилюється з кожним днем. На сьогодні на півночі йдуть важкі бої. Жодних передумов для оточення північних районах немає. Штурмуються будинок за будинком, квадратний метр за квадратним метром. Іде дуже важка бойова робота. Звідки беруться розповіді про якесь оточення і ще про щось – взагалі не зрозуміло", - зазначив власник ПВК.

 

"Бахмут завтра не буде взятий, бо йде важкий опір та перемелювання, працює м'ясорубка", - резюмує він.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті