Сирський: бої під Бахмутом тривають, окупанти готуються до відновлення наступу біля Лиману

Російська армія продовжує масовані штурми в районі Бахмута та проводить перегрупування для поновлення наступу на Лиманському напрямку. Про це 3 грудня повідомив у Телеграмі командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, на Бахмутському напрямку напружені бої тривають поблизу Богданівки. Також противник намагається наступати в напрямку міста Часів Яр.  

Разом з тим на Лиманському напрямку російські окупанти після понесених втрат перегруповуються та готуються до відновлення наступу. Водночас тут росіяни активно застосовують авіацію для ударів керованими бомбами.

Штурми російських військ тривають і поблизу Синьківки Харківської області, де війська РФ намагаються створити плацдарму та подальшого наступу на місто Куп’янськ.

Сирський зазначив, що на усіх напрямках агресор збільшив кількість використання техніки,  за допомогою якої намагається підтримати штурмові дії піхоти.

"Для продовження штурмових дій ворог використовує штурмові підрозділи сформовані з колишніх злочинців "шторм z" та "шторм v". Крім того, противник продовжує перекидати резерви з інших напрямків. Наші воїни, попри  складні умови, мужньо тримають оборону та не дають ворогу просунутись вперед", - наголосив командувач. 

Раніше Сирський повідомив, що втрати росіян на сході у вісім разів перевищують українські.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті