Сирський: бої під Бахмутом тривають, окупанти готуються до відновлення наступу біля Лиману

Російська армія продовжує масовані штурми в районі Бахмута та проводить перегрупування для поновлення наступу на Лиманському напрямку. Про це 3 грудня повідомив у Телеграмі командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, на Бахмутському напрямку напружені бої тривають поблизу Богданівки. Також противник намагається наступати в напрямку міста Часів Яр.  

Разом з тим на Лиманському напрямку російські окупанти після понесених втрат перегруповуються та готуються до відновлення наступу. Водночас тут росіяни активно застосовують авіацію для ударів керованими бомбами.

Штурми російських військ тривають і поблизу Синьківки Харківської області, де війська РФ намагаються створити плацдарму та подальшого наступу на місто Куп’янськ.

Сирський зазначив, що на усіх напрямках агресор збільшив кількість використання техніки,  за допомогою якої намагається підтримати штурмові дії піхоти.

"Для продовження штурмових дій ворог використовує штурмові підрозділи сформовані з колишніх злочинців "шторм z" та "шторм v". Крім того, противник продовжує перекидати резерви з інших напрямків. Наші воїни, попри  складні умови, мужньо тримають оборону та не дають ворогу просунутись вперед", - наголосив командувач. 

Раніше Сирський повідомив, що втрати росіян на сході у вісім разів перевищують українські.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті