ФСБ затримала двох громадян України за "диверсію" і "шпигунство"

ФСБ росії заявила про затримання в Ростовській області українки, яка нібито передавала ЗСУ дані про дислокацію російських військових. Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на прес-службу ФСБ . 

Як повідомляється, жінка нібито їздила в Ростовську область і в листуванні зі співробітницею СБУ розповідала про місця розташування засобів ППО і переміщення російської військової техніки.

Щодо жінки порушили кримінальну справу за статтею "шпигунство". Їй загрожує до 20 років позбавлення волі.

За даними Бі-бі-сі, з початком війни кількість кримінальних справ за статтею "держзрада" і "шпигунство" стала стрімко зростати, а з літа минулого року ФСБ почала звинувачувати росіян у намірах скоїти держзраду - раніше йшлося тільки про скоєні злочини.

Тільки за півроку в росії порушили понад 80 кримінальних справ за статтею "держзрада", підрахувало видання "Холод".

Також у понеділок ФСБ повідомила про затримання українця за диверсію на залізниці, вчинену на початку російського вторгнення в лютому 2022 року.

Громадянина України 1961 року народження, одного з керівників Одеської залізниці підозрюють в організації диверсії на залізничній станції Херсон.

У ФСБ уточнили, що затриманий "спланував і організував пошкодження стрілочних переводів залізничної станції Херсон, зробивши їх непридатними для експлуатації", а його дії призвели до тимчасового порушення "постачання угруповання російських військ, задіяного в проведенні спеціальної військової операції".

Де був затриманий чоловік, не повідомляють.

Як повідомлялося, ФСБ на Луганщині хапає людей просто на вулиці і відвозить у невідомому напрямку, згодом звинувачуючи у шпигунстві. 

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті