В Україні судитимуть співробітника ФСБ, який 86 діб катував жителя Харківщини

В Україні судитимуть співробітника ФСБ, який разом із військовими РФ у 2022 році катував цивільного у тимчасово окупованому Вовчанську Харківської області. Про це у Телеграм повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Зазначається, що у квітні 2022 року працівник ФСБ РФ спільно ще з десятьма російськими військовими у Вовчанську зупинили автомобіль місцевого мешканця. Потерпілого підозрювали у співпраці із ЗСУ, СБУ та у передачі місць дислокації російської армії.

Росіяни надали чоловікові маршрут, яким він мав рухатися. Це була катівня, яку загарбники облаштували у підвалі місцевої прокуратури. Там уже були близько 10 незаконно утримуваних осіб.

У підвалі потерпілого катували: привʼязували до мочок вух дроти та били струмом, пиляли йому зуби напильником, били, не давали питну воду, а серед їжі періодично була каша, яку окупанти приносили у технічному відрі.

"При цьому обвинувачений не тільки віддавав накази на жорстоке поводження, а й особисто брав участь у катуваннях", - підкреслили в ОГП.

Цивільного утримували в катівні 86 діб, після чого він утік, переплив річку й дістався контрольованої ЗСУ території.

Працівника ФСБ судитимуть за порушення законів і звичаїв війни

Як повідомлялося, ФСБшники цькували та били українців на естонсько-російському кордоні. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті