Бойовики Кадирова тероризують мешканців Донецька, Мелітополя та Криму

Про терор з боку кадировських бойовиків російськомовному Телеграм-каналу «Можем объяснить» розповіли кілька передплатників, які мешкають в окупованих районах Донецької області та Запоріжжя.

За словами очевидців, бойовики Кадирова тероризують донеччан та Мелітополя - б'ють чоловіків, домагаються жінок і грабують усіх підряд.

Вже більше місяця поведінка чеченців лякає донеччан, - розповіла місцева мешканка Ліза.

"Вони відчули себе господарями", - пише читачка, яка і сама зіткнулася з домаганнями з боку чеченських силовиків. Земляк, який намагався за неї заступитися, був жорстоко побитий. У місті повно військових, що повернулися з фронту, які постійно п'ють і влаштовують бешкети, продовжує вона, а обмеження на продаж алкоголю – скоріше формальні.


У повідомленні нагадується, що знущання над донеччанами відбуваються не перший місяць: у вересні в телеграм-каналах з'явилося звернення від імені дружин і матерів військовослужбовців так званої "ДНР" до "голови республіки", про те, що їх родичі - чоловіки - зазнали сексуального насильства з боку військових із Чечні. Вони стверджували, що військове командування намагається приховати інцидент і не бажає конфліктувати із кадировцями.

"Руській мір" разом із чеченськими бандитами прийшов і до окупованих районів Запоріжжя, повідомила мешканка Мелітополя.

«Чеченці захопили банки та обмінні пункти, а осетини – ринки. Регулярно між собою влаштовують стрілянини, - повідомила вона. - Якщо не встигнути до комендантської години додому, то хапають і відвозять у підвали до ранку чи на кілька діб, а в цей час у будинки утримуваних вриваються та грабують. У місті залишилися в основному одні старі люди».

Бійка за участю кадировців відбулася напередодні і в Криму. 

«Кадировці порушують права людей у самій Чечні. Не дивно, що в зоні бойових дій вони поводитимуться ще гірше», - зазначає в бесіді з Телеграм-каналом «Можем объяснить» опозиціонер Абубакар Янгулбаєв. Він наголошує, що розбійницька поведінка «властива загалом російської армії та Росгвардії в зоні конфлікту».


Як повідомлялося, влада Чечні заперечує затримання "представника Кадирова" за побиття жителя Сімферополя.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті