У МЗС Ізраїлю хочуть створити спеццентр по боротьбі із Міжнародним кримінальним судом (МКС)

Очільник МЗС Ізраїлю Ісраєль Кац дав наказ створити спеццентр, спрямований на боротьбу проти рішення головного прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо видачі ордерів на арешт премʼєр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, міністра оборони Йоава Галанта, а також трьох лідерів ХАМАСу. Про це повідомляє "Еспресо" 20 травня. 

"Обурливе рішення прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі є нестримним фронтальним наступом на жертв 7 жовтня та наших 128 заручників у Газі. Поки вбивці та ґвалтівники ХАМАС скоюють злочини проти людяності проти наших братів і сестер, прокурор згадує прем’єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю разом із мерзенними нацистськими монстрами ХАМАС – історична ганьба, яка запам’ятається назавжди. Я дав вказівку негайно створити спеціальний командний центр у МЗС з усіма професійними структурами, спрямований на боротьбу проти рішення, покликаного в першу чергу скувати руки Ізраїлю та перешкодити йому реалізувати своє право на самооборону", - наголосив Кац.

Він також висловив намір поговорити з міністрами закордонних справ провідних країн світу, щоб закликати їх виступити проти рішення прокуратури та заявити, що "навіть якщо ордери будуть видані, вони не мають наміру застосовувати їх проти ізраїльських лідерів".

"Жодна сила світу не завадить нам повернути всіх наших заручників і повалити терористичний режим ХАМАС", - резюмував голова МЗС Ізраїлю.

Президент Ізраїлю Ісаак Герцог назвав рішення прокурора МКС обурливим і таким, що "показує, наскільки міжнародна судова система знаходиться під загрозою краху". На його думку, такий крок надихає терористів у всьому світі та порушує всі основні правила суду.

Нагадаємо, раніше прокурор МКС вирішив заарештувати прем'єра та міністра оборони Ізраїлю разом із трьома посадовцями ХАМАС.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті