Активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва буде стягнуто на користь держави - ВАКС

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) частково задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції до колишнього президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва і директора представництва товариства в Москві, російського підприємця і застосувала до них санкцію - стягнення їхніх активів у дохід держави. Про це повідомила пресслужба ВАКС  18 квітня.

"ВАКС стягнув у дохід держави активи підсанкційних осіб: нерухоме майно, грошові кошти, розміщені на банківських рахунках, частки в статутному капіталі низки господарських товариств, цінні папери, майнові права на торговельні марки та промислові зразки і вогнепальну зброю", - йдеться в повідомленні.

ВАКС нагадує, що апеляційна скарга на це рішення може бути подана учасниками справи та/або їхніми представниками до Апеляційної палати ВАКС протягом п'яти днів із дня оголошення рішення суду.

"У дохід держави стягнуто корпоративні права ("Мотор банк", "Мотор Гарант" (страхова компанія), Вінницький авіаційний завод та інші підприємства), нерухомість, земельні ділянки, грошові кошти (досить значна сума), зброю та інші активи!" - прокоментувала це рішення у дописі на фейсбук-сторінці директорка департаменту санкційної політики Мін'юсту Інна Богатих.

Вона уточнила, що за окремими активами третіх осіб суд відмовив, тому Міністерство юстиції оскаржуватиме це рішення.

Багатих подякувала Офісу Генерального прокурора, СБУ, НАЗК, АРМА, Держподатслужбі та іншим органам і громадським організаціям, які активно працювали для збору належної доказової бази.

"Апеляція попереду, але перший раунд наш", - підсумувала директорка департаменту Мін'юсту.

Як повідомлялося, СБУ завершила слідство проти керівництва "Мотор Січ", яке підозрюється у роботі на окупантів. 

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті