СБУ завершила слідство проти керівництва "Мотор Січ", яке підозрюється у роботі на окупантів

Служба безпеки завершила розслідування й направила до суду обвинувальний акт щодо керівників АТ "Мотор Січ", яких підозрюють у роботі на РФ. Про це повідомляє пресцентр СБУ у Телеграм 18 жовтня.

Зазначається, що йдеться про експрезидента АТ "Мотор Січ" і директора Департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства.

Крім того, у межах кримінального провадження накладено арешт на все майно обвинувачених на загальну суму понад 12 млрд грн.

"Мова йде про кошти, нерухомість, корпоративні права обох посадовців, а також їхнє майно, яке вони здобули злочинним шляхом і оформили на своїх родичів за кордоном", - йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки скерували до суду обвинувачення на експрезидента Мотор Січі за чотирма статтями Кримінального кодексу України. 

Водночас очільника Департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства звинуватили за трьома статтями Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ЗСУ передали гелікоптер Мі-2, який намагалися приховати екскерівники "Мотор Січ". 

Як повідомлялося, суд залишив під вартою колишнього президента "Мотор Січ" Богуслаєва. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті