СБУ завершила слідство проти керівництва "Мотор Січ", яке підозрюється у роботі на окупантів

Служба безпеки завершила розслідування й направила до суду обвинувальний акт щодо керівників АТ "Мотор Січ", яких підозрюють у роботі на РФ. Про це повідомляє пресцентр СБУ у Телеграм 18 жовтня.

Зазначається, що йдеться про експрезидента АТ "Мотор Січ" і директора Департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства.

Крім того, у межах кримінального провадження накладено арешт на все майно обвинувачених на загальну суму понад 12 млрд грн.

"Мова йде про кошти, нерухомість, корпоративні права обох посадовців, а також їхнє майно, яке вони здобули злочинним шляхом і оформили на своїх родичів за кордоном", - йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки скерували до суду обвинувачення на експрезидента Мотор Січі за чотирма статтями Кримінального кодексу України. 

Водночас очільника Департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства звинуватили за трьома статтями Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ЗСУ передали гелікоптер Мі-2, який намагалися приховати екскерівники "Мотор Січ". 

Як повідомлялося, суд залишив під вартою колишнього президента "Мотор Січ" Богуслаєва. 

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті