Зеленського просять призначити Маріуполь обласним центром - петиція

Автор петиції Олег Маяков пропонує призначити Маріуполь обласним центром замість Донецька, а також змінити назву Донецької області. Про це йдеться у петиції №22/163570-еп, яку розмістили на офіційній сторінці президента України 13 вересня.

"Зробити місто-герой Маріуполь обласним центром з перейменуванням самої Донецької області на іншу назву", - пише автор петиції Олег Маяков.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у телеграмі підтримав петицію і зауважив, що перейменування було лише питанням часу.

"Це мало статися. Було лише питання часу. Моя особиста та геть неофіційна думка, що це дійсно має відбутись. Маріуполь надійно боронив не просто кордони області та країни. Маріуполь на всіх фазах війни доводив, що це місто – стовп, символ України на Сході. Тому так. Прошу всіх доєднатись до підпису петиції. А область я б назвав Азовською. Аби замкнути логічне коло топоніміки Сходу України та назавжди позбутись будь-якої згадки про Донбас – наратив вигаданий, радянською пропагандою", - пише Адрющенко.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті