Воїни 46-ї бригади про контратаки ЗСУ в Авдіївці: "Може вийти непоганий результат"

Воїни 46-ї Окремої аеромобільної бригади ЗСУ у своєму Телеграм-каналі вранці 20 листопада зазначають, що з контратак ЗСУ в Авдіївці "може вийти непоганий результат оперативного рівня".

"Повідомляють про контратаку в Авдіївці. Побратими звідти поправляють - було кілька контратак із різними результатами. І додають, що контратаки ЗСУ відбуваються там регулярно, просто вони тактичного рівня (працюють невеликі штурмові групи) і про це не говорять постійно. Що важливо - зараз із таких невеликих тактичних дій може вийти непоганий результат оперативного рівня за хорошої організації. Загалом це спроба перехопити ініціативу в орків, нав'язати їм свою "гру". З урахуванням дій біля Горлівки - дії абсолютно правильні й осмислені", - пишуть воїни 46-ї бригади.

Напередодні, 19 листопада, воїни бригади акцентували, що "орки реалізують в Авдіївці "бахмутський сценарій" - охоплення по флангах, створення оперативного оточення і порушення логістики з метою видавити ЗСУ з населеного пункту". 

"На місцях це розуміють і протидіють. Для протидії цьому ГШ наноситься удар біля Горлівки. Мета удару - скувати сили противника, по можливості стягнути частину сил з авдіївського напрямку (резерви русні на авдіївському напрямку - це зараз дуже важливий фактор для всіх їхніх подальших дій там)", - вказували воїни 46-ї бригади.

"Вдалося це зробити чи ні - скоро дізнаємося, але хлопці б'ються там, як леви. Якщо хтось думає, що все це велика таємниця, нагадуємо, що поняття скритності нині дуже відносне, війна йде практично онлайн", - констатували вони.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті