В ISW заявили, що росіяни просуваються під Авдіївкою та захопили два населені пункти

Російські війська просуваються під Авдіївкою, де, ймовірно, захопили два населені пункти. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) від 16 березня. 

"Російські війська, ймовірно, захопили Тоненьке (на захід від Авдіївки) і Невельське (на південний захід від Авдіївки) не пізніше 16 березня. Геолокаційні відеозаписи, опубліковані 15 березня, показують, що російська бронетанкова колона нещодавно просунулася на захід від Тоненького, а додаткові геолокаційні відеозаписи, опубліковані 16 березня, показують, що підрозділи російської 110-ї мотострілецької бригади (1-го АК ДНР) просуваються в Невельське і піднімають прапор у Невельському", - пишуть аналітики ISW.

З посиланням на російського міл-блогера зазначається, що російські війська просунулися в Бердичеві (на північний захід від Авдіївки) та між Бердичевом і Орлівкою (на захід від Авдіївки). 

"Відомий російський блогер стверджує, що російська бронегрупа просунулася на захід від Тоненького і досягла околиць Семенівки (на захід від Авдіївки), але далі не просунулася", - йдеться також у звіті.

Зазначається, що російські війська ведуть бої на північному фланзі Бердичева біля Степового (обидва на північний захід від Авдіївки), оскільки українські війська все ще контролюють тактичні висоти і проводять контратаки в цьому районі, але українським військам важче контратакувати біля Орлівки і Тоненького (обидва на захід від Авдіївки). 

"Позиційні бої тривають на захід від Авдіївки біля Семенівки та на південний захід від Авдіївки біля Первомайського та Новокалинового. За повідомленнями, біля Орлівки діють підрозділи чеченського батальйону "Захід-Ахмат", - пиушть також аналітики.

Раніше з посиланням на ISW повідомлялось, що росія готова ризикувати авіацією задля просування на Авдіївському напрямку.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті