Відвести ракету від цілі: у Повітряних силах пропонують громадам купляти засоби РЄБ

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що місцева влада може виділяти ресурси на закупівлю засобів радіоелектронної боротьби, щоб захиститися від російських дронів і ракет. Про це він сказав в етері телемаратону «Єдині новини» 14 січня, - пише "Громадське".

За його словами, «ця робота вже проводиться» і керівники деяких компаній уже таким чином планують захищати власні об'єкти від обстрілів. Зараз багато цивільних підприємств виготовляють РЕБ і саме в них ці системи й можуть закуповувати місцеві громади.

Ігнат каже, що за допомогою таких засобів ракету можуть відвести від цілі й вона просто до неї не долетить.

«Не потрібно витрачати дорогі ракети, якщо можна таким чином зупинити ворога», — стверджує речник Повітряних сил.

Видання нагадало, що радіоелектронна боротьба полягає у створенні радіоперешкод для радіоелектронних засобів, щоб ускладнити роботу ворога й передавання даних. 

РЕБ — це комплекс засобів, які забезпечують інформацію щодо розташування ворожих радіоелектронних засобів і систем управління військами.

Вони також надають інформацію про зброю противника та точні координати для знищення чи захоплення техніки ворога. Крім того, за допомогою РЕБ захищають власні радіоелектронні засоби та системи управління військами.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті