У вересні стартує культурно-дипломатичний тур містами Європи

Креативний культурно-дипломатичний проєкт Ukrainian Music Magic Tour стартує у вересні під егідою Міністерства закордонних справ України, - повідомляє Укріфнорм.

Як повідомили організатори проєкту, він охопить такі міста, як Краків, Варшава, Гданськ (Польща), Прага, Брно (Чехія), Братислава (Словаччина), Любляна (Словенія), Загреб, Спліт, Дубровнік (Хорватія), Свєті-Стефан (Чорногорія), Сараєво (Боснія), Будапешт (Угорщина), Відень (Австрія) та інші міста вільної Європи.

Зібрані під час туру кошти будуть передані на потреби волонтерських організацій, які допомагають українській армії та українцям, які вимушено покинули свої домівки через російську агресію.

Серед учасників туру - музикант-мультиінструменталіст Василь Сказків, поет та історик Володимир Драбчук, а також Lola z Franeka - вокалістка та бандуристка культової групи PATSYKI Z FRANEKA.

Як зазначила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, активна культурна дипломатія - важлива складова зовнішньополітичної доктрини України. «І зараз, в умовах війни, культурно-дипломатичний фронт значною мірою прискорює нашу перемогу над ворогом», - підкреслила вона і запросила всіх українців у Європі і всіх європейців, які стоять разом з Україною, долучитися до українських креативних патріотичних івентів.

Ідеолог проєкту, поет та історик Володимир Драбчук зазначив, що місія Ukrainian Music Magic Tour проста і складна водночас - відкрити Європі Україну, її прекрасну конструктивну прогресивну цивілізаційну природу, розповісти про боротьбу українців за незалежність зі злою імперією, показати українське сучасне креативне мистецтво, українську музику, національний незламний дух.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті