В Одеській області перевірять працівників ТЦК щодо випадку викрадання 14-річного хлопця

Одеський обласний ТЦК розпочав перевірку події щодо звинувачення його співробітників у затриманні 14-річного юнака у селі Приозерне Ізмаїльському районі. Про це пише пресслужба Одеського обласного ТЦК та СП у Фейсбуці.

"Щодо ситуації із звинуваченням співробітників ТЦК та СП у затриманні неповнолітнього в Ізмаїльському районі проводиться службова перевірка. Всі обставини події ретельно вивчаються, командуванням забезпечено максимальне сприяння правоохоронним органам, що діють в рамках розслідування правопорушення за ч. 1 ст. 146 КК України, відомості про яке внесено до ЄРДР",  - йдеться у повідомленні.

Також поліція розпочала кримінальне провадження за ст.146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Раніше видання “Бессарабія Інформ” з посиланням на начальницю відділу соціального захисту населення Суворовської селищної ради Оксану Терзі, повідомляло про те, що 2 квітня четверо невідомих людей у військовій формі та балаклавах затягли місцевого підлітка до мікроавтобуса. За словами посадовиці, викрадачі почали погрожувати неповнолітньому предметом, схожим на автомат. Також йому зв’язали руки пластиковою стяжкою, тому що він намагався пручатися. Після того, як викрадачі дізналися вік хлопця, його висадили при в’їзді в село Червоний Яр. Додому він повертався пішки. За словами Оксани Терзі, знайшлися очевидці викрадення. Соціальні працівники, психолог та бабуся хлопчика звернулися до Ізмаїльської окружної прокуратури. Також посадовиця каже, що сповістила про цей випадок Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Процесуальне керівництво здійснюється Білгород-Дністровською військовою прокуратурою.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті