В Одесі викрили підприємицю, яка навела на місто десятки ворожих "Шахедів"

Служба безпеки затримала російську агентку, яка скоригувала удари десятків дронів-камікадзе "Шахед" по Одесі. Про це 28 листопада повідомив пресцентр СБУ.

За даними слідства, ворожою поплічницею виявилась місцева підприємиця, яку російське ГРУ дистанційно завербувало у червні цього року.

Зловмисниця передала агресору десятки геолокацій, де, за її переконанням, нібито базувалися підрозділи ЗСУ. За цими координатами окупанти завдавали прицільні повітряні удари, насамперед із застосуванням дронів-камікадзе типу "Шахед".

На фюзеляжах ворожих БпЛА загарбники робили надписи "від імені" прокремлівського Телеграм-каналу, який воєнна розвідка РФ використовує для вербування та співпраці з агентами.

Після ворожих ударів по Одесі фігурантка звітувала своєму "куратору" про наслідки "прильотів".

Крім того, вона проводила дорозвідку поблизу інфраструктурних об’єктів обласного центру, які викликали "зацікавленість" у воєнної розвідки країни-агресора.Жінку затримали та оголосили їй про підозру  за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомлялося, СБУ затримала екс-поліцейського, який шпигував за Силами оборони на півдні України.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті