СБУ затримала екс-поліцейського, який шпигував за Силами оборони на півдні України

Служба безпеки викрила ще одного агента РФ на Миколаївщині, яким виявився колишній правоохоронець, якого звільнили з Національної поліції у березні 2023 року. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 23 листопада.

"Фігурант працював на російську фсб і передавав ворогу інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони у Миколаївській та Одеській областях", - зазначається у повідомленні.

За даними слідства, ворожим інформатором є мешканець Миколаєва, який з  2016 по 2020 роки перебував на території тимчасово окупованого Криму та періодично їздив до рф, де його залучила до співпраці російська спецслужба.

На початку повномасштабного вторгнення він отримав завдання повернутися на материкову Україну та влаштуватися в один із підрозділів Національної поліції. 

"Перебуваючи на посаді, він не тільки шпигував для ворога, але й здійснював підривну діяльність проти України. Встановлено, що агент рф передавав українським захисникам неправдиві відомості про шляхи пересування ворожої військової техніки", - зазначили у СБУ.

Згодом зрадника звільнили з поліції через ДТП у нетверезому стані, втім він продовжував працювати на РФ.

Одним із "зв'язкових" фігуранта виявився прокремлівський блогер Сергій Лебедєв, який перебуває у тимчасово окупованому Донецьку та працює на ФСБ.

У СБУ повідомили, що викриття відбувалося за особистого сприяння Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

Зловмиснику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Як повідомлялось раніше, спортсмен-агент ФСБ, який за день пробігав до 50 км, щоб шпигувати для РФ на Хмельниччині, отримав 15 років.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті