Спортсмен-агент ФСБ, який за день пробігав до 50 км, щоб шпигувати для РФ на Хмельниччині, отримав 15 років

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України ще один агент ФСБ, який збирав розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони на Хмельниччині, отримав 15 років. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 17 листопада.

"Зловмисником виявився місцевий тренер з легкої атлетики, який майже щодня пробігав від 10 до 50 км, щоб відслідковувати місця базування та маршрути руху українських військ. Під час бігу він здійснював приховану фото- та відеозйомку. Для цього використовував камеру власного мобільного телефону, який статично закріплював на руці", - зазначається у повідомленні.

Також шпигун розробив для окупантів топографічну схему, в якій позначив координати українських блокпостів на основних автошляхах регіону для планування росіянами повітряних обстрілів та можливих розвідувально-диверсійних операцій.

У СБУ повідомили, що затримали зловмисника у травні 2022 року "на гарячому", коли він приховано фотографував один з місцевих об’єктів Укрзалізниці.

Як повідомлялось раніше, СБУ спіймала в Миколаєві російського агента, який шпигував за військовими аеродромами.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті