"В мене був такий день щастя". Зеленський не очікував, скільки літаків F-16 західні партнери дадуть Україні

Після досягнення остаточних домовленостей країн-партнерів про передачу Україні бойових літаків F-16 наша держава розпочне підготовку відповідної інфраструктури для них, і цей процес потребуватиме певного часу. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час спілкування з представниками ЗМІ з нагоди Дня журналіста 6 червня, - повідовляє Офіс президента.

Як зазначив Глава держави, під час його нещодавнього візиту до Молдови для участі в саміті Європейської політичної спільноти відбулася дуже важлива зустріч із лідерами країн, які підтвердили готовність надати Україні літаки F-16. Нині ще потрібне спільне погодження зі Сполученими Штатами Америки.

«Партнери знають, скільки літаків нам потрібно. Я вже отримав від деяких наших європейських партнерів розуміння щодо кількості – вона потужна. Я дуже радий тій інформації, яку одержав від деяких держав. Просто в мене був такий день щастя. Це була серйозна, потужна пропозиція», – розповів Володимир Зеленський.

Президент виступає за те, щоб коаліція винищувачів була зафіксована окремою домовленістю. Це може відбутися на черговому засіданні групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» або на іншій платформі.

«І тоді розпочнеться підготовка всієї інфраструктури. Це нешвидко. Є розуміння, що робити. Командувач (Повітряних сил Збройних Сил України – ред.) Микола Олещук розуміє, де робити, що робити, у якій кількості», – сказав Глава держави.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті