Українські гімнасти вдруге в історії вибороли "золото" у командному багатоборстві на Євро-2024

Україна стала чемпіоном командного багатоборства серед чоловіків на Євро-2024 зі спортивної гімнастики, який завершився 28 квітня. Про це повідомив офіційний Телеграм-канал Національного олімпійського комітету України та національної олімпійської збірної України 28 квітня.

"В італійському Ріміні завершився чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики серед чоловіків. У заключний день змагань визначили призерів у командному багатоборстві. Українська команда у складі Іллі Ковтуна, Олега Верняєва, Назара Чепурного, Ігоря Радівілова та Радомира Стельмаха набрала 255.762 бала і вдруге в своїй історії стала переможцем командного багатоборства", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що другими стали гімнасти з Великої Британії (255.429 бала), треті представники Італії (252.560 бала). 

"Востаннє українська команда підіймалася на подіум континентальної першості у 2020 році - тоді, як і сьогодні, наші гімнасти здобули перемогу. За усю історію виступів у командному багатоборстві на чемпіонаті Європи Україна здобувала чотири медалі ("золото", "срібло", дві "бронзи"). Сьогоднішнє "золото" стало п’ятим", - йдеться також у повідомленні. 

Упродовж континентальної першості-2024 українці здобули 6 нагород: три золоті, дві срібні (одну з них здобув юніор) та одну бронзову.

Раніше повідомлялось, що українці Верняєв та Лащевська стали переможцями Кубка світового виклику зі спортивної гімнастики.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті