Детальна інформація щодо передачі Україні F-16 буде озвучена завтра під час "Рамштайну"

На зустрічі групи з підтримки України у форматі "Рамштайн" 14 лютого буде заслухано доповідь коаліції з передачі ЗСУ винищувачів F-16, які очікуються навесні. Про це повідомила голова місії України при НАТО Наталія Галібаренко під час спілкування з журналістами у Брюсселі 13 лютого, пише "Громадське радіо".

"Завтра відбуватиметься зустріч у форматі "Рамштайн", і буде доповідь коаліції F-16, як все це відбувається. Тому я думаю, що після завтрашнього засідання, можливо, буде якась більше детальна інформація, але зараз поки що все по плану. І весна 2024 - це з реалістичних строків, які у нас називались", - сказала Галібаренко.

Вона уточнила, що підготовка до передачі літаків іде на декількох рівнях.

"Є кілька складових. Тобто, не лише утримання самої машини, але це також навчання пілотів: навички, англійська мова. Плюс величезний пласт - навчання персоналу, які обслуговуватимуть літаки. І це так само запускалося десь разом з пілотами, на одному рівні. Плюс ще підготовка певної інфраструктури. Тому що не всі наші злітно-посадкові смуги до цього готові", - сказала голова місії України при НАТО.

Раніше повідомлялось, що черговий "Рамштайн" відбудеться 14 лютого в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті