Сили оборони за добу брали участь у 53 бойових зіткненнях і знищили 4 артилерійські підрозділи ворога

Сили оборони за минулу добу взяли участь у 53 бойових зіткненнях і знищили чотири артилерійські підрозділи ворога. Про це 21 травня в ранковому зведенні повідомив Генштаб ЗСУ.

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Загалом протягом минулої доби відбулося 53 бойових зіткнення на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар'їнка", - повідомили українські військові.

Крім цього, минулої доби росіяни також завдали сім ракетних і 70 авіаційних ударів, а також 48 разів відкривали вогонь із РСЗВ по позиціях наших військ і по населених пунктах. На жаль, унаслідок цих ударів є не лише пошкодження інфраструктури, а й постраждалі мирні жителі.

Своєю чергою українські пілоти за добу завдали 10 ударів по районах зосередження особового складу та техніки окупантів. Також у повітрі вдалося знищити чотири ударні та сім розвідувальних БПЛА різних типів.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії вразили 4 райони зосередження озброєння та військової техніки, 1 склад боєприпасів, 4 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях, 1 засіб протиповітряної оборони та ще 1 важливу ціль ворога", - повідомили в Генштабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ зупинили 80 атак росіян на сході.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті