Спікер Джонсон раптово вирішив, що наразі критично важливим є надання Україні летальної зброї

Спікер палати представників США Майк Джонсон вважає критично важливим надання "летальної допомоги" Україні саме зараз. .Про це він заявив журналістам у Конгресі США, відповідаючи на запитання, чи готовий він ризикувати втратою посади через рішення про фінансування України, повідомляє Укрінформ.

"Якби я діяв, боячись заяв про моє звільнення, то ніколи б не зміг виконувати свою роботу… - сказав він. - Зараз критичний момент, критичний час на світовій арені. Я міг би ухвалити якесь егоїстичне рішення, зробити щось інше, але я роблю те, що вважаю правильним".

За словами Джонсона, він довіряє доповідям розвідки про те, що "Сі, Володимир Путін та Іран справді є віссю зла".

"Думаю, що вони координують свої дії в цьому питанні… - пояснив спікер. - Володимир Путін продовжив би свій похід по Європі, якби йому дозволили".

За словами Джонсона, надалі путін «міг би вирушити на Балкани», розпочати конфлікт із Польщею чи одним із інших союзників з НАТО.

"Думаю, надання летальної допомоги Україні просто зараз є критично важливим", - наголосив він.

"Відверто кажучи, я б вважав за краще відправити в Україну набої, а не американських хлопців, серед яких мій син, який збирається вступити до військово-морської академії цієї осені", - додав він.

Це не гра і не жарт, наголосив Джонсон.

"Ми не можемо грати в політику, ми повинні вчинити правильно. І я збираюся надати можливість кожному члену Палати проголосувати на свою совість і за своєю волею з цього питання… Я готовий піти на особистий ризик заради цього, бо ми повинні вчинити правильно, а історія нас розсудить". 

Нагадаємо, спікер Палати представників США Майк Джонсон оголосив, що законопроєкт про допомогу для України винесуть на голосування вже 20 квітня

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті