СБУ знешкодила на Волині злочинну банду, яка "вибивала" гроші у пораненого воїна ЗСУ

Служба безпеки та Національна поліція нейтралізували організоване злочинне угруповання, яке створювало штучні конфліктні ситуації з місцевими жителями, а потім вимагало з них гроші за "мирне вирішення спірних питань". Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 26 грудня.

"Співробітники СБУ задокументували факт "вибивання" неіснуючого боргу у понад 120 тис. у гривневому еквіваленті з пораненого воїна-гранатометника ЗСУ, який повернувся з передової для лікування та реабілітації", - зазначається у повідомленні.

У Службі безпеки додали, що почувши відмову у сплаті "данини", учасники банди напали на українського воїна і завдали йому тілесних ушкоджень, унаслідок чого він отримав черепно-мозкову травму та забій шийного відділу хребта.

За даними слідства, організатором банди виявився кримінальник, який відбуває покарання в одній із колоній на Волині за пограбування.

До незаконної діяльності він дистанційно залучив трьох своїх спільників "на волі", які раніше вже мали тюремні строки за розбій, крадіжки та вимагання.

Служба безпеки затримала трьох учасників злочинного угруповання під час отримання ними частини грошей від чоловіка.

У СБУ повідомили, що наразі всім чотирьом фігурантам повідомлено про підозру у вимаганні, вчиненому організованою групою в умовах воєнного стану, поєднаному із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомлялось раніше, депутат міськради на Житомирщині разом з бандою викрадав людей та "вибивав" із них гроші.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті