Росіяни у 2022 році вивели з країни мільярди доларів

2022 року росіяни відправили рекордні обсяги грошових переказів до сусідніх країн. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на РБК.

За даними статистики, до Казахстану росіяни відправили понад 775 мільйонів доларів. Це рекорд із 2014 року. Показник майже в сім разів перевищує обсяг переказів, відправлених до республіки у 2021 році.

До Грузії російські громадяни відправили два мільярди доларів – рекорд з 2012 року. Торік із росії до Грузії було відправлено 411 мільйонів доларів.

Обсяг грошових переказів в Узбекистан становив 14,5 мільярда доларів. Цей показник більш ніж у два з половиною рази вищий за минулорічний.

Вірменія та Киргизстан статистику за підсумками 2022 року поки що не публікували. Проте, відомо, що до листопада обсяг переказів до Вірменії зріс у чотири рази порівняно з аналогічним періодом минулого року і перевищив три мільярди доларів.

До Киргизстану росіяни відправили понад два з половиною мільярди доларів. Це рекорд із 2005 року. При цьому показник лише на 6% перевищує торішній.

Зазначається, що однією з основних причин зростання переказів став переїзд росіян до інших країн на фоні початку війни РФ з Україною та подальшої мобілізації.

За останніми даними ФСБ, з липня до вересня за кордон виїхали майже 10 мільйонів російських громадян – на мільйон більше, ніж минулого року. Насамперед росіяни виїжджали до безвізових країн. Число виїздів до Казахстану, Вірменії, Киргизстану, Таджикистану встановило п'ятирічний рекорд.

Сусідні держави стали популярними у росіян через й так званий картковий туризм. Після запровадження санкцій міжнародні платіжні системи пішли з російського ринку і росіяни виїжджали до інших країн для оформлення міжнародних банківських карток, - йдеться у повідомленні.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті