Реальний термін ув'язнення отримав колаборант з Луганщині, який приїхав на підконтрольну Україні територію "поволонтерити"

Реальний термін за ґратами отримав колаборант, який співпрацював з окупаційними органами влади на Луганщині. Про це пише 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у Facebook 20 листопада. 

"Фігурантом виявився колишній керівний посадовець однієї з комунальних установ. Задокументовано, що після початку повномасштабного вторгнення рф він добровільно погодився на співпрацю з ворогом і у квітні 2022 року був призначений завідувачем сектору у так званій "державній установі ЛНР - управлінні пенсійного фонду лнр у Новопсковському районі", - сказано в повідомленні.

 Зазначається, що в якості офіційного представника "пенсійного фонду ЛНР" він проводив "гарячі телефонні лінії", зустрічі з підприємцями, колективами підприємств, студентами, під час яких роз’яснював норми "пенсійного законодавства ЛНР", закликав оформлювати російський СНІЛС та сплачувати податки так званій "ЛНР". У рамках кримінального провадження за фактом колабораційної діяльності СБУ повідомила правопорушнику про підозру та оголосила його у розшук. 

Невдовзі оперативники встановили, що фігурант виїхав з тимчасово окупованої території Луганщини та прибув до столиці України. У грудні минулого року він працевлаштувався до "Товариство Червоного Хреста України". Факт своєї співпраці з окупаційним режимом на Луганщині зловмисник приховав. "Волонтерська діяльність" в міжнародній організації давала йому можливість виїхати за кордон та уникнути покарання за колабораційній дії.

Зазначається, що в лютому цього року співробітники СБУ затримали зловмисника. 

Суд визнав фігуранта винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Йому призначено покарання - 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, місцевого самоврядування чи в органах, що надають публічні послуги, строком на 10 років, з конфіскацією всього майна.

Раніше повідомлялось, що до 8 років тюрми засуджено начальницю управління окупаційної "адміністрації Станично-Луганського району" Ганну Куліш.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті