Путіну доповіли про 12 тисяч "шахтарів і трактористів", які воювали проти України з 2014 року 

Дванадцять тисяч осіб, які брали участь у боях проти України на окупованому Донбасі з 2014 року, отримали в Росії статус ветерана бойових дій. Про це на зустрічі з Путіним заявила голова фонду "Захисники Вітчизни" Анна Цівільова, - пишуть російські ЗМІ.

Вона не уточнила, чи йдеться виключно про жителів Донецької та Луганської областей, які підтримали гібридну агресію Росії, чи до числа "ветеранів" увійшли "добровольці" з російських регіонів, які нелегально воювали на Донбасі. 

Крім того, незрозуміло, про який період ідеться для визначення статусу "ветерана" - згідно з ухваленим у РФ законом, учасниками бойових дій визнають осіб, які брали участь у боях проти України не тільки з 2014 до 2022 року, а й окупантів "СВО".

Як повідомлялося раніше, Путін заперечував участь російських військ у гібридній війні проти України. Він цинічно заявляв, що законній українській владі протистоять "шахтарі і трактористи" Донбасу. Водночас російські політики рангом поменше не приховували, що військові успіхи "ополченців" - це заслуга регулярних частин ЗС РФ, бійців яких прозвали "іхтамнетами".

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті