Президент Казахстану провів позачергове засідання Ради безпеки. Лукашенко зателефонував путіну і Назарбаєву

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко в неділю, 25 червня, провів телефонні розмови з російським диктатором путіним і першим президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим. Про це повідомляє сайт Лукашенка.

Згідно з повідомленням, із путіним Лукашенко поговорив уранці, а "у другій половині дня" відбулася телефонна розмова з Нурсултаном Назарбаєвим.

"Обговорили міжнародну обстановку, ситуацію в регіоні та білорусько-казахстанські відносини", - вказує сайт Лукашенка.

Про контакти Лукашенка з чинним президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим на сайті Лукашенка не повідомляють.

Того самого дня, 25 червня, сайт президента Казахстану повідомив, що Токаєв провів позачергове засідання Ради безпеки - президентом було заслухано доповіді прем'єр-міністра, генерального прокурора, голови Комітету національної безпеки, міністрів оборони, внутрішніх справ, закордонних справ "про заходи щодо виконання доручень у зв'язку із ситуацією в Російській Федерації".

"Незважаючи на те, що те, що сталося в Росії, є її внутрішньою справою, казахстанці зі стурбованістю сприйняли ситуацію в дружній країні, з якою Казахстан має найдовший кордон у світі. Президент зазначив, що Росія є стратегічним партнером Казахстану", - ідеться в повідомленні.

Президент дав доручення керівникам усіх відомств бути готовими до реагування на можливі загрози виникнення кризових ситуацій, - зазначає сайт Токаєва.

Як повідомлялося, Пригожин поїхав "на запрошення" Лукашенка до Білорусі.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті