Президент Чехії: Не можна допустити перемоги росії у війні проти України

Російська агресія та її зростаюча самовпевненість загрожують підірвати чинний міжнародний порядок, побудований на обумовлених правилах і співпраці. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, виступаючи 29 серпня в Празькому Граді перед послами Чеської Республіки, - повідомляє "Чеське радіо".

Президент зазначив, що пишається силою і єдністю, з якими Чехія стала на захист України, що зазнала нападу, і надала притулок біженцям. Одночасно Чеській Республіці вдалося звільнитися від залежності від російських енергоресурсів, хоча нещодавно це здавалося неможливим.

На думку Петра Павела, не можна допустити перемоги росії у війні проти України. На його думку, росія так і не змирилася з втратою політичного впливу в Чехії.

Президент заявив, що він розуміє наслідки війни та хвилі міграції в економічному та соціальному плані для багатьох чеських громадян.

"Я також усвідомлюю, як ці наслідки цілеспрямовано і цинічно використовуються для поширення екстремізму, а в деяких випадках навіть ксенофобії. Ми повинні протистояти цьому. Я сам приділятиму цьому пильну увагу", - пообіцяв президент.

У прагненні зберегти мир, побудований на законі та його виконанні, не можна відмовлятися від боротьби з брехнею, маніпуляціями та розпалюванням ненависті, вважає Глава Чехії.

Підтримка України залишиться на порядку денному всіх перемовин президента Петра Павела, що він вважає не лише проявом солідарності, а й правильними з погляду стратегії та ключовими для гарантування безпеки Чехії.

Допомога Україні має залишатися максимально широкою. Країна потребує гуманітарної, військової, економічної та політичної допомоги, вважає Петр Павел. Він закликав створити умови для того, щоб після закінчення війни і виконання необхідних вимог Україна стала повноправним членом Євросоюзу і НАТО.

На думку президента Чехії, перемога росії посилила б неприпустиме нехтування правами мешканців України і водночас підштовхнула б РФ до подальших ворожих кроків щодо інших європейських країн, включно з Чехією.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті