ПАРЄ визнала нелегітимним російського диктатора путіна

Парламентська асамблея Ради Європи вважає нелегітимним російського диктатора путіна і зафіксувала у своїй резолюції. Про це 17 квітня повідомила у Фейсбук член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ народний депутат Євгенія Кравчук.

"Резолюцію ПАРЄ щодо смерті Навального вдалося перетворити на ще один потужний документ з підтримки України та засудження агресії путіна! Щойно депутати асамблеї ухвалили резолюцію "Смерть Олексія Навального і необхідність протистояти тоталітарному режиму Володимира Путіна та його війні проти демократії". 87 голосів за. (...) Асамблея закликала: офіційно визнати нелегітимність путіна як президента рф", - написала Кравчук.

За словами Кравчук, у резолюції ПАРЄ наголошується, що з моменту приходу до влади путін будує режим, метою якого є ведення війни проти демократії та перекроювання європейського і світового порядку, встановленого після розпаду колишнього Радянського Союзу.

"Асамблея ще раз підтвердила, що за путіна рф перетворилася на фактичну диктатуру... Документ нагадує, що путін перебуває при владі безперервно з 2000 року, а поправки до Конституції рф, прийняти в липні 2020 року й визнані нелегітимними Венеціанською комісією та Асамблеєю, дозволяють йому залишатися на посаді до 2036 року", - розповіла Кравчук.

Вона зазначила, що ПАРЄ також закликала держави - члени ЄС посилити режим санкцій проти росії як держави - спонсора тероризму, а також проти режиму Лукашенка в Білорусі.

Крім цього, за словами народної депутатки, резолюція містить заклик до держав - членів ЄС створити міжнародний механізм компенсації жертвам російської агресії проти України, до якого мають бути негайно переведені заморожені російські активи, а також спецтрибунал для розслідування злочину агресії проти України.

Резолюція закликає держави забезпечити притягнення росії до відповідальності за систематичне застосування тортур та інших форм жорстокого поводження, яких зазнали тисячі ув'язнених у РФ, зокрема українські політв'язні, яких незаконно утримують у російських в'язницях із 2014 року, а також українські військовополонені.

Нагадаємо, 15 квітня Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з правових питань та прав людини визнав російського диктатора путіна нелегітимним та закликав країни-члени Ради Європи, країн-спостерігачів, до яких входить США та інші країни.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті