Парламент Франції проголосував за підтримку угоди про гарантії безпеки для України 

Національні збори Франції (нижня палата парламенту) схвалили французьку стратегію підтримки України та підписану нещодавно угоду про гарантії безпеки. Про це пише Le Figaro, - повідомляє РБК-Україна.

Французькі депутати провели символічне голосування за заяву прем'єр-міністра Франції Габріеля Атталя про стратегію в допомозі нашій країні і гарантії безпеки.

Під час виступу Атталь зазначив, що Франція принципово не виключає жодних варіантів допомоги Україні.

"Ми не ставимо собі жодних обмежень перед обличчям Росії, яка їх не ставить. Утриматися - означає ухилитися від відповідальності", - підкреслив прем'єр.

Також глава уряду нагадав про угоду щодо гарантій безпеки для України, яку було підписано президентом Франції Еммануелем Макроном і президентом України Володимиром Зеленським. Він зазначив, що документ є "частиною колективного підходу" для допомоги нашій країні.

Потім у Національних зборах відбулися дебати і голосування за заяву Атталя. Після виступу прем'єр-міністра угоду про підтримку України підтримала більшість депутатів - 372 голоси "за" і 99 "проти".

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті