Польський Сейм прийняв поправку до закону про допомогу громадянам України 

У середу, 15 травня, польський Сейм ухвалив поправку до закону про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на її території. Про це повідомляє "Польське радіо".

Зазначається, що поправкою передбачено, між іншим, продовження законності перебування українців у Польщі.

За внесення змін до закону проголосував 381 депутат, 19 - були проти, 20 - утрималися.

Прийняті зміни також стосуються продовження на 4 місяці терміну подання заявок на умовне право на заняття професією лікаря, стоматолога, медичної сестри та акушерки, а також затвердження свідоцтв громадянина країни, яке припинило міжнародний договір про їх взаємне визнання.

Під час засідання комітету заступниця міністра освіти Йоанна Муха зазначила, що поправка пов’язана з нещодавнім припиненням Білоруссю видачі документів, що підтверджують випускні іспити своїм громадянам, які перебувають за кордоном.

Йоанна Муха повідомила, що біженці з Білорусі не можуть навчатися в Польщі без підтвердження здачі іспитів. Вона додала, що в такій ситуації перебувають близько п’яти тисяч громадян Білорусі, але це може стосуватися і громадян інших країн.

Закон, за винятком деяких положень, має набути чинності 1 липня. Тепер його обговорить Сенат.

Як повідомлялося, уряд Польщі затвердив зміни для українців щодо виплат та реєстрації.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті