Франція відправить свого представника на так звану "інавгурацію" путіна

На "інавгурації" в росії диктатора путіна буде представник Франції. Імовірно, це посол П'єр Леві. Водночас Німеччина не братиме участь у російській церемонії.Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на Reuters та джерела з європейської і французької дипломатії.

Європейський дипломат сказав Reuters, що 20 країн-членів ЄС бойкотуватимуть захід, але очікується, що 7 країн пришлють своїх представників.

Двоє європейських дипломатів заявили, що не очікують, що США надішлють свого представника на церемонію "інавгурації" Путіна, хоча Вашингтон не робив жодних публічних заяв щодо цього.

Паризьке дипломатичне джерело повідомило, що Францію представлятиме її посол у росії П'єр Леві. Таке рішення пролунало на тлі погіршення французько-російських відносин в останні місяці, оскільки Париж посилив підтримку України.

Як повідомила німецька громадська телекомпанія ZDF, речниця Федерального міністерства закордонних справ у Берліні заявила 6 травня, що Німеччина не братиме участі в "інавгурації" путіна.

Відомо також, що дипломатичні представники Чехії та Естонії не прийдуть на "інавгурацію" президента РФ путіна.

Про те, що їхні представники не прийдуть на церемонію, заявляли й глави МЗС Латвії Байба Браже та Литви Ґабріелюс Ландсберґіс. Не приїде й прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

Увечері 6 травня речник Держдепу США Метью Міллер на брифінгу повідомив, що жоден представник США не відвідає "інавгурацію" путіна.

Як повідомлялося, путін запросив на свою "інавгурацію" лідерів ЄС. 

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті