П'ять працівників Старобільського СІЗО отримали підозру в державній зраді

Про підозру у державній зраді повідомили п’ятьом працівникам Старобільського СІЗО. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму Телеграм-каналі 6 жовтня. 

"За слідством Луганської обласної прокуратури після повномасштабного вторгнення рф правоохоронці не виконали розпорядження керівництва щодо виїзду на підконтрольну Україні територію. Вони зрадили присязі та перейшли на бік ворога. Підозрювані добровільно вступили на службу до так званого "Старобільського слідчого ізолятора УВП МВС ЛНР" та присягнули на вірність агресору. Тепер вони підтримують окупаційний режим та незаконно обмежують свободу українських громадян", - сказано в повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. За держзраду правоохоронцям загрожує 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що значна частина людей хоче повернутись на Луганщину після деокупації.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті