Окупанти відмовляються виплачувати допомогу одиноким матерям без російського паспорту

Росіяни відмовляються виплачувати допомогу одиноким матерям на окупованих територіях України, якщо ті не мають ворожого паспорту. Про це повідомив "Центр національного спротиву" (ЦНС) 31 серпня.

"Щомісячно сума виплати на дитину становить 10 тисяч російських фантиків (3 тис. грн), але щоб продовжити отримувати виплати тепер одинока мати (або батько) має надати окупантам довідку цього статусу, яка видана згідно з законодавством РФ, – сказано в повідомленні. – Для відповідної довідки необхідно мати червону макулатуру. Ба більше, якщо дитині від 14 років, то необхідно, аби вона сама отримала паспорт ворога. Інакше українці не отримають виплати, що в регіоні, який росіяни "звільнили" від роботи, ставить сім’ю під загрозу".

Підкреслюється, що на початку року росіяни заборонили обіг гривні й унеможливили перекази родичів зі звільнених територій, таким чином зробивши українців залежними від їх волі на окупованих теритиоріях, а далі посилюють там гуманітарну кризу, аби взяти під тотальний контроль місцеве населення.

Раніше повідомлялось, що росіяни поставили перед Пасічником "план" щодо примусової паспортизації підлітків на окупованій Луганщині.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті